ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Böbrekli Omlet Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002669)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:04 AM

Böbrekli Omlet Tarifi
 
Böbrekli Omlet Tarifi

1 çay kaşığı karabiber
0.5 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 adet dana böbreği
0.5 yemek kaşığı acı dijon(fransız) hardalı
2 adet arpacık soğan
12 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Böbreği iyice temizleyin ve iri parçalara doğrayın. Bunları bir çorba kaşığı ayçiçeği yağında kuvvetli ateşte kızartın. İçleri pembeleşmeli. Ateşten alıp üzerlerine tuz biber ekin ve sıcak bir yerde soğutmadan bekletin. Aynı tavaya kıyılmış arpacık soğanlarını, hardal ve kremayı koyun. Sos koyulana dek pişirin. Sonra tavaya bir tarafta sıcak olarak beklettiğiniz böbrekleri atın. Başka bir tavada kalan ayçiçeği yağını ve yumurtaları kullanarak büyük bir omlet yapın. Omlet pişince ortasına böbrekleri koyun ve omleti ikiye katlayıp bohça gibi kapatın. Hiç bekletmeden servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:04 AM

Böbrekli Omlet Tarifi
 
6 yumurta

3 çorba kaşığı tereyağı

1 küçük soğan

2 kuzu böbreği (küçük parçalara ayrılmış)

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı soğuk su

Orta boy bir tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup, orta ateşte kızdırınız. Soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Böbrekleri katıp arasıra döndürerek 5 dakika, her yanları hafifçe kızarana kadar pişiriniz. Maydanozu katıp tavayı ateşten indirerek, bir kenarda sıcak olarak saklayınız.

Yumurta, tuz, biber ve soğuk suyu, orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırınız.

Büyük bir omlet tavasında, kalan 1 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırıp, yumurtayı akıttıktan sonra karıştırarak birkaç saniye, dibi biraz tutana kadar bekleyiniz. Spatulayla omletin kenarlarını kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, böbrekleri kaşıkla omletin yarısının üstüne boşaltarak, yeniden dibi biraz tutana kadar bekleyiniz. Tavayı yeniden öne doğru eğip, spatulayla omletin öteki yarısını, harcın üstüne yarım daire biçiminde katlayınız. Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız. Omleti ikiye ya da üçe kesip servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.