ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Nohutlu Etli Erişte Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002653)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:06 AM

Nohutlu Etli Erişte Tarifi
 
Nohutlu Etli Erişte Tarifi

Malzemeler:

1 kase haşlanmış nohut
Yarım kilo erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kuzu kuşbaşı
1 adet domates
1 adet soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızıbiber karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra bir tepsiye yayarak, 200 derecelik hararetli fırında 10 dakika erişteleri kavurun. Bir gece önceden ıslattığınız nohutları haşlayın, bir tavaya bir kaşık tereyağı koyup eritin, içine eti, doğranmış soğanları ekleyip iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de tavaya ilave edin. Arzuya göre tuz, karabiberi ekleyip, fırından çıkarttığınız eriştelerin üzerine dökün. Sonra sarımsakyoğurt ilave ederek kalan tereyağını kırmızıbiberle kavurup, eriştenin üzerine dökerek servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.