ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taratorlu Levrek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002585)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:18 AM

Taratorlu Levrek Tarifi
 
Taratorlu Levrek Tarifi

Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine döküp karıştırılmalıdır. Levrek haşlandıktan ve ayıklandıktan sonra, yalnız beyaz et kısımları tabağa konup üzerine hazırlanmış taratoru dökülerek servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.