ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Kaygana Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002580)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Hamsi Kaygana Tarifi
 
Malzemeler:
15-20 adet tuzlu hamsi
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı un tuz
1 çay bardağı süt
sıvı yağ

Hazırlanışı
Tuzlu hamsiler yıkanıp tuzu alınır. Küçük küçük doğranır. Geniş çukur kaseye, doğranmış balıklar,yumurtalar, un, mısır unu, süt, tuz ve ince kıyılmış maydanoz katılarak iyice karıştırılır. Yağ konmuş kızgın tavaya, bir kepçe karışımdan koyarak, ince yayılır, kızartılır. Bu şekilde takrarlanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.