ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Balık Kokoreç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002550)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:23 AM

Balık Kokoreç Tarifi
 
Balık Kokoreç Tarifi

Malzemeler:

1 adet levrek fileto
4 adet mantar
Yarım kilo kuru soğan
1 adet sivri biber
Yeteri kadar kekik pul biber tuz

Hazırlanışı:

Balığı kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemelerle harmanlayıp teflon tavada soteleyin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:23 AM

Balık Kokoreç Tarifi
 
Balık Kokoreç Tarifi

Sebze ve deniz ürünlerinin muhteşem lezzeti: balık kokoreçte buluşuyor. Sağlıklı beslenmenin en pratik ve doyurucu tariflerinden balık kokoreç

Malzemeler,
3 adet mezgit fileto
300 gram karides
3 diş sarımsak
4 adet çarliston biber
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereyi suyla doldurup kaynamaya bırakın.
Mezgit ve karidesi kaynayan suya ilave edin.
10 dakika haşlayın.
Haşlanan mezgit ve karidesi süzüp soğuması için bekletin.
Küçük parçalar halinde doğrayın.
Domates, biber ve sarımsağı orta büyüklükte doğrayın.
Orta derinlikte bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Sarımsak ve biberi tavaya ilave edip 3 dakika kavurun.
Doğranmış mezgit ve karidesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:23 AM

Balık Kokoreç Tarifi
 
1 adet mezgit

3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 adet sivri biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı tuz

Mezgit temizlenir, ufak ufak doğranır. Sivri biber de ince kıyılır. Tavaya yağ konur, ısınınca balık atılır, 5 dakika kavrulur, sonra biber eklenir. Biber gevşemeye başlayınca baharatlear eklenir. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ateşten alınır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:24 AM

Balık Kokoreç Tarifi
 
1 Adet Levrek

1 Adet Domates

2-3 Adet Yeşil Biber

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

Yarım Çay Kaşığı Kimyon

1 Yemek Kaşığı Kekik

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Levreği fileto halinde kullanırsanız kolaylık olacaktır. Öncelikle fileto bile olsa balığın üzerinde kılçık olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölerek ince ince doğrayın. Balığı unsuz kızartacağınız için tavada zaten parçalanacaktır. Bu nedenle çok ince doğramanıza gerek yoktur. Tavaya iki yemek kaşığı kadar tereyağını koyarak hafif eriyince balıkları da tavaya alın. Biberleri incecik kıyarak tavaya ilave edin. Bir iki kere çevirin. Domatesi incecik kıyarak tavaya alın ve bütün malzemeleri birlikte pişirin. Tavadaki malzemeleri sürekli karıştırın. Bu sırada irice kalan balıklar da zaten minik parçalara bölüneceklerdir. Domatesler ve biberler de piştikten sonra tüm malzemelere tuz, karabiber ve kimyon serpin. Karıştırarak bir süre daha pişirin. Bütün malzemeler suyunu çekip piştikten sonra kekiği serpiştirerek ocağın altını kapatın ve yemeği sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.