![]() |
Sığır Pirzolası Tarifi
Sığır pirzolası
MALZEMESİ: 4 kalem sığır pirzolası 125 gr. yoğurt 1 çay bardağı elma sirkesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet acı kırmızı biber 1 baş soğan 3 diş sarmısak 4-5 adet taze nane yaprağı 1 çorba kaşığı ufalanmış kekik Yeterince tuz biber YAPILIŞI: Yoğurdu, sirkeyi ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını çatalla çırparak karıştırınız. Damak tadınıza göre tuzunu biberini ekiniz. Kırmızı biberi uzunlamasına ikiye bölünüz. Tohumlarını çıkarıp ince ince kıyınız. Soğanı ayıklayıp ince dilimleyiniz. Biberi ve soğanı yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırınız. Sarmısakları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Nane yapraklarını ince kıyıp, sarmısak ve kekikle yoğurtlu karışıma ekleyiniz. Hepsini iyice karıştırıp bütünleştiriniz. Çukurca bir kaba pirzolaları koyup, yaptığınız karışımı üzerine dökünüz. Buzdolabının alt rafına koyup 1 saat kadar bekletiniz. Dinlendirme süresince bir iki sefer alt üst ediniz. Döküm ızgaranızı ateşin üzerine koyarak kızdırınız. Zeytinyağıyla hafifçe yağlayınız. Pirzolaları süzerek karışımdan çıkarıp ızgaraya koyunuz. Harlı ateşte iki yüzünü kızartarak öldürünüz. Sonra ateşi kısarak etin kalınlığına göre her yüzünü 4-5 dakika kızartınız. Aynı süre içinde ızgarada domates ve biberleri yağlayıp kızartınız. Her ikisini sıcak sıcak birlikte ikram ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.