ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yoğurtlu Köfteli Malatya Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002511)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:30 AM

Yoğurtlu Köfteli Malatya Kebabı Tarifi
 
Yoğurtlu Köfteli Malatya Kebabı

MALZEMESİ:
500 gr. köftelik kıyma
125 gr. taze veya konserve bezelye
1 baş soğan
1 adet yumurtanın sarısı
500 gr. yağlı yoğurt
150 gr. kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI:
İki defa çekilmiş kıymayı yayar, içine rendelenmiş soğanı, yumurtanın sarısını, haşladıktan sonra ezilmiş bezelyeyi, tuz, karabiber ve kimyonu kor, iyice yoğururuz. Bu hazırladığımız köfte hamurundan, parmak büyüklüğünde köfteler yaparız. Hazırladığımız köfteleri kızgın yağda kızartırız. Tekrar fırında pişeceği için tam kızartmamaya dikkat etmeliyiz. Köfteler hafif kahverengileşince yağdan çıkarıp, bir emici kağıt üzerinde, fazla yağını alırız. Öte yandan fırın tepsisine, çırpılmış yoğurdu iyice yayarız. Az kızarmış köfteleri, yoğurdun içine dizeriz. Köftelerin üzerine kadar yoğurdun çıkmasına dikkat ederiz. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini yoğurdun üzerine serperiz. Fırına tepsiyi sürüp, yirmibeş dakika pişiririz. Bu yemeği bir öğünlük yapmanızı salık veririm. İkinci öğünde ısıtarak yendiği zaman, ilk tat ve lezzetini kaybediyor. Tavsiye etmem.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.