![]() |
Tencere Kebabı Tarifi
Tencere Kebabı Tarifi
MALZEME: 1 kilo koyun kuşbaşı 3 kaşık yağ 3 adet patates 2 adet soğan 500 gram iç bezelye tuz biber salça HAZIRLANIŞI: Yağ bir tencereye konur, yıkanmış etler içine atılır ve et kendi suyunu çekene kadar pişirilir. Soğan ince didinir, tuzla beraber etin yanına konur ve kavrulur. Salca ilâve edilir. Et pembeleşince üstünü örtecek kadar kaynar su doldurulur. Ve orta hararetteki ateşte bir saat pişirilir. Tabağa alındıktan sonra, etrafına patates tava ve haşlanmış bezelye konur. |
Tencere Kebabı Tarifi
Tencere Kebabı Tarifi
Malzemeler: 5_6 adet bıldırcın 4_5 adet patlıcan 1 kaşık tereyağı Tuz Hazırlanışı: Bıldırcınlar tencerenin altını kaplayacak şekilde sıralanır. Patlıcanlar uzun şekilde kesildikten sonra bıldırcınların üzerine yayılır. Tencerenin üst seviyesine kadar patlıcan konulabilir. Üzerine yarım su bardağı su ve tereyağı ilave edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişinceye kadar beklenir. Ateşten alınıp biraz bekletildikten sonra servis yapılır. |
Tencere Kebabı Tarifi
Tencere Kebabı Tarifi
Malzemeler 1 kg. kuzu kuşbaşı 2-3 baş kuru soğan 3-4 patates 2-3 kaşık sıvı yağ Bir tutam maydanoz Tuz, karabiber Kuşbaşı doğranmış et, küçük doğranmış soğan ve yağ bir tencereye konur. Orta hararetli ateşte etler suyunu çekene kadar kavurma işlemi yapılır. Üzerine salça da konulup, birkaç kez daha çevrilir. Kabuğu soyulmuş domates de küçük doğranmak suretiyle yemeye ilave edilir. Etlerin üzerine çıkacak kadar su ilave edilip, pişirme işlemine devam edilir. Patatesler kuşbaşı doğranı, hafifçe kızartılır. Yemek ocaktan alınmadan 15 dakika kadar önce patatesler ilave edilir. Yemek piştiğinde küçük kıyılmış maydanoz serpiştirilip, servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.