ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ciğer Sotesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002434)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi

Malzeme :
1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
5-6 dal maydanoz
2 kahve kaşığı un
2 tane domates (orta büyüklükte)
1-2 diş sarımsak
2 tutam kekik
1 yumurta kadar yağ
karabiber, tuz,

Yapılışı :
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarmısak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi 2

Kullanılacak malzeme:
1 kuzu ciğeri,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Ciğeri, üzerindeki ince zarı mümkün olduğu kadar çıkarıp temizledikten sonra yıkayınız. Sonra isteğe ve kullanılacağı yere göre fındık yahut ceviz iriliğinde parçalara doğrayınız. Tekrar yıkadıktan sonra süzgece koyunuz. Bir tavaya margarin yağını koyup eritiniz. Yağ ısınınca suyu süzülmüş ciğer parçalarını içine atınız; tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak rengi dönünceye kadar ateşte tutunuz. Sonra tuzlayıp ateşten indiriniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi 3

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 koyun ciğeri,
2 baş soğan,
orta irilikte 2 domates,
250 gram sivri biber,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Bir kuşaneye margarin yağıyla zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca, kıyarcasıha ince doğranmış soğanları içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurmalı.
Bu işler olurken ciğeri şerit şeklinde küçük parçalara doğrayıp bol suda yıkamalı ve suyunu süzmeli. Soğanın rengi dönünce ciğeri içine atmalı ve suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurmalı. Ciğer suyunu çekince, kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçafara doğranmış domatesle ince ve yuvarlak bir şekilde doğranmış biberi katmalı. Yeteri kadar sıcak su da döktükten sonra soteyi pişirmeli. Ciğeri ateşten indirmeden bir dakika önce tuzuyla karabiberini serpmeli ve bir taşım daha kaynattıktan sonra kuşaneyi ateşten alıp servis tabağına boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalı.
Bazı kimseler servisten önce yemeğin üstüne bir fincan kadar kıyılmış maydanoz da serperler.
Ciğer sote koyun ciğerinden yapıldığı gibi isteyenler bunu süt danası veya sığır ciğerinden de yapabilirler

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi 4

Malzeme :
1/2 kg. dana (veya sığır) ciğeri
2 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet iri domates
1 kaşık tereyağı
maydanoz,
tuz,
karabiber

Tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan ve halka halka doğranmış biber birlikte kavrulur. Daha önceden zarı soyularak ince doğranmış ciğerler ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerine fındık büyüklüğünde doğranmış domates dizilir, tuz ilavesi yapılır ve kapak kapatılır. Alev ayarı yapıldıktan 10 dakika sonra yemek servis tabağına alınarak maydanozla süslenir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi 5

1/2 kg. koyun veya dana karaciğeri
2 Orta boy domates
2 Orta boy soğan
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çaykaşığı karabiber
8-10 Dal maydanoz

Ciğerin zarını soyarak çıkartınız, 2-3 cm genişliğinde şeritlere kesip sonra kuşbaşı doğrayınız.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyıp tencereye koyunuz. Ufak parçalara kesilmiş domates, yağ ve tuz katıp kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ciğerleri ilave edip 15-20 dakika pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:43 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi 6

Malzemeler
Yarım kilo ciğer
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Ciğeri kuşbaşı doğrayıp, bir tencereye sıvı yağ koyarak ciğerleri yağın içerisinde kavurun. Kavrulan ciğerlerin içine ince ince kıyılmış soğanı, sivri biberi ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp, karabiberini ve kekiğini ekleyip karıştırın. Piştikten sonra tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:43 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sotesi Tarifi

750 gram karaciğer (koyunciğeri)
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Ciğerleri küçük küçük doğrayıp yıkayın ve iyice süzdürün. Yağda kavurun; ciğerler kendini toplasın. Soğanı doğrayıp ilave edin. Soğanlar da kendini bırakınca domatesi soyup doğrayın. Biberi, tuzu da katıp 10 dakika çevirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:43 AM

Ciğer Sotesi Tarifi
 
Ciğer Sote Tarifi

1 koyun veya kuzu karaciğeri
2 domates (orta)
2 diş sarmısak
6 dal maydanoz
2 kahve kaşığı un
2 tutam kekik
3 kaşık yağ
karabiber
tuz

Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı yüzülür. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırtı kalınlığında şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15.-20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates iiâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarmısak atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanına patates ve kıyılmış maydanoz konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.