![]() |
Tiritli Paça Tarifi
Tiritli Paça Tarifi
10 adet paça 2 adet limon 5 diş sarmısak 1 kaşık zeytinyağı 1 adet francala 5 kaşık sadeyağ 2 kaşık margarin 3 kaşık un 6 adet yumurta Paçalar ayıklanıp, tütsülenir, kıl keseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır. Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere uzun dilimler de ortadan ikiye ayrılır. Bu dilimler sadeyağla bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur. Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür. Hafif ateşte şişene kadar pişirilir. Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir paça oturtarak ısıtmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur. Fıstık ve pirinçler, tuz ilâve edilip hepsi kavrulur. Bir ölçü pirince, 2 ölçü su; içine yumurtalar girilir,yağı alınmış paça suyu katılır. Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir ve servis yapılır. |
Tiritli Paça Tarifi
Paça Tiridi Tarifi
Malzeme: 6 adet koyun paçası 12 bardak su 3 su bardağı paça suyu 4 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Bir düdüklü tencereye su, sarımsak, tütsülenmiş paçalar koyarak pişirin. Kepçe ile çıkararak, içlerindeki kemikleri temizleyin. Sonra ekmek dilimlerini kızgın yağda kızartın. Bu ekmekleri tepsiye döşedikten sonra paça suyunu döküp pişirin. Ekmekler pişince paçaları üzerine yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. |
Tiritli Paça Tarifi
Paça Tiridi Tarifi
Francala veya ekmeği tavada tereyağında yahut ateşte kızartmalıdır. Lokma lokma kesip, tabaklara sıralamak. Üzerlerine kemiksiz paçaları dizmeli ve tuzlu sıcak sade paça suyunu bolca gezdirmek ve tavada kızartılmış yağ (biberli ve bibersiz veya tarçınlı) paçaların üzerlerine dökmelidir. Yahut kızartma etlerin domates salçası yağları da olur. Bu suretle hazırlanan tiride ocak kenarında sıcaklığım muhafaza ettirmelidir. Zira, sonradan ısıtılan tiridin lezzeti kısmen kaçar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.