![]() |
Patlıcanlı Tavuk Göğsü Tarifi
Patlıcanlı Tavuk Göğsü
4 adet tavuk göğüs eti 2 adet soğan 4 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet sivri biber 4 diş sarımsak Tuz Karabiber Maydanoz Yarım bardak ayçiçek yağı Tavukların kemiklerini ayırın. İri olarak bir tepsiye dizin. Patlıcanları soyup uzunlamasına dilim yaparak doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Soğanı ve biberi de doğrayıp domatese katın. Tuzunu, biberini de koyun ve karıştırın. Sarmısağı da ezip katın. Patlıcanlarla beraber bütün hepsini yağla birlikte tavuğun üstüne yayın. Ağzını alüminyum kâğıtla kapatıp fırına verin. 45 dakikada hazırdır. Güzel bir yeşil salatayla yiyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.