ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002329)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:00 AM

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
 
Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi

Malzemeler

yemek kaşığı süzme yoğurt

1 bütün tavuk

Yarım limonun suyu

100 gr tereyağı

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı maydanoz

Kekik karışımı

Garnitür için

500 gr haşlanmış kestane

1 su bardağı misket havuç

1 su bardağı arpacık soğan

Tuz

5 yemek kaşığı sıvıyağ

Karabiber

Yapılışı

Oda ısısındaki tereyağını karıştırarak krema kıvamına getirin. Maydanoz, kekik karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Alüminyum folyoya rulo şeklinde sararak buzdolabında dondurun.

Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Süzme yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırpın. Karışımı tavuğun her tarafına eşit miktarda sürün. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çeşnili tereyağından bir kaç dilim keserek pişmiş tavuğun üzerine yerleştirin.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve havuçlarla birlikte tencereye alın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyip harmanlayın. Tavuğu servis tabağına alın. Kenarlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.