ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Enginar Kalpli Kalkan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002325)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:01 AM

Enginar Kalpli Kalkan Tarifi
 
Enginar Kalpli Kalkan Tarifi

720 gram kalkan fileto

400 ml balık suyu

200 gram roastbeef

60 gram taze rezene

160 gram havuç

160 gram kuru soğan

12 gram limon suyu

4 adet konserve enginar kalbi

1 adet yıldız anason

Kekik

Un

Sızma zeytinyağı

Tuz

Tane karabiber

Havuç, soğan, rezene ve roastbeefi küp küp kesin. Enginar kalplerini sudan geçirip 6 parçaya kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada küp kesilmiş havuç, soğan, rezene ve roastbeefi zeytinyağı ve yıldız anasonla 3 dakika soteleyin. Soteledikten sonra bir tutam öğütülmüş tane karabiber ve birkaç adet kekik yaprağıyla tatlandırın. İçine enginar kalplerini ilave edip bir tutam tuz serpin. 2 dakika sonra balık suyu ve limonla ıslatıp tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirin. Yıldız anasonu enginar kalpli sostan çıkartıp ocağın altını kapatın ve dinlendirin. Kalkan filetoları 16 parçaya kesip una bulayın. Tavada 20 gram zeytinyağıyla çevirin. Kızarttığınız kalkan parçalarını kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün ve tuz serpin. Her tabağa 4'er adet kalkan aktarıp küp kesilmiş ve sotelenmiş enginar karışımıyla servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.