![]() |
Çıtır Balık Tarifi
Çıtır Balık Tarifi
1 kg beyaz etli balık (Levrek, mezgit veya dil balığı) 1 kase galeta unu 1 adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 2-3 adet defne yaprağı Taze çekilmiş karabiber Tuz 2 adet domates 1 demet roka ve kıvırcık salata yapraklar 10 adet çöp şiş Balığımız fleto çıkartılarak (Balıkçımızdan isteyebiliriz) ince uzun parçalar kesilir. Defne yaprakları, karabiber, tuz ve zeytinyağı karışımına koyularak 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra parçalar sarılarak çöp şişlere dizilir. Galeta ununa bulanan çöp şişler zeytinyağında çevrilerek kızartılır. Domatesler de ortadan ikiye kesildikten sonra yine galeta ununa bulanarak kızartılır ve balığın yanına garni olarak verilebilir. Balığımız yeşillikler ve limon dilimleri ile servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.