ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İskoç Usulü Balık Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002282)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:08 AM

İskoç Usulü Balık Tarifi
 
İskoç Usulü Balık Tarifi

1 kg beyaz etli balık (haşlanmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1/2 küçük soğan (ince kıyılmış)

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 kahve kaşığı karabiber

60 gr (1/4 su bardağı) krema

1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Hâşlanmış balıkları ayıklayın

Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları katıp, 5-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.

Balık etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırınız.

Üstünü kapatarak, hafif ateşte 5 dakika pişiriniz.

Kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak 2 dakika, sosu kaynatmadan ısıtınız.

Tencereyi ateşten alıp, servis tabağına aktarınız üstünü maydanozla süsleyip servis ediniz.

Not: Bu İskoç balığı pilav ve domates salatasıyla servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.