![]() |
İskoç Usulü Balık Tarifi
İskoç Usulü Balık Tarifi
1 kg beyaz etli balık (haşlanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1/2 küçük soğan (ince kıyılmış) 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı karabiber 60 gr (1/4 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Hâşlanmış balıkları ayıklayın Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları katıp, 5-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Balık etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırınız. Üstünü kapatarak, hafif ateşte 5 dakika pişiriniz. Kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak 2 dakika, sosu kaynatmadan ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, servis tabağına aktarınız üstünü maydanozla süsleyip servis ediniz. Not: Bu İskoç balığı pilav ve domates salatasıyla servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.