ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hindili Buhara Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002278)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:09 AM

Hindili Buhara Kebabı Tarifi
 
1 kg. hindi kuşbaşı

20 adet arpacık soğan

1 su bardağı bezelye

2 adet havuç

2 çorba kaşığı margarin

Tuz

Sosu için:

Un

Süt

Margarin

Kuşbaşı kesilmiş hindi etini, iki çorba kaşığı margarin yağında 1-2 dakika kavurduktan sonra, sırasıyla arpacık soğanları ve küp şeklinde doğradığımız havuçları tencereye ilave edelim.

1-2 dakika kavurduktan sonra, yeterince su ilave edip, orta ısıdaki ateşte pişirelim.

Başka bir tencerede, unu margarin yağında kavurup, süt ilave ederek beşamel sos hazırlayalım.

Hindinin suyunu süzüp, beşamel sosa ilave ederek gevşetip, tekrar hindi tenceresine boşaltalım.

Bezelyeleri de katıp, baharat kontrolü yapalım. Yemek kıvama gelince ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.