ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hindi Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002263)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:11 AM

Hindi Haşlama Tarifi
 
Hindi Haşlama

2 adet hindi budu
4 adet soğan
6 adet patates
4 adet havuç
Tuz
Karabiber
Maydanoz
4 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
4 diş sarmısak

sarısına Hindi butlarını haşlamalık doğrayın ve bir tencereye koyun. Soğanları bütün olarak katın. Havuçları iri iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini katın. Patatesi de kattıktan sonra suyunu bol koyun ve haşlayın. Bir kâsede yumurtalimonu sıkıp çırpın. Soğuk suyla sulandırın ve haşlanmış hindilerin üzerine dökün. Sarmısağı ezip içine katın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.