![]() |
Patates Püreli Tavuklu Yufka Tartı Tarifi
Patates Püreli Tavuklu Yufka Tartı Tarifi
Malzemeler :
Organik tavuğu düdüklü tencerede haşlayın. Elinizle diderek kemiklerinden ayırın. Haşlanmış patatesleri ezin. Yufkayı ikiye katlayın ve yapacağınız kalıba göre yuvarlak kesin. Kalıbınızı ya da tepsinizi yağlayın. Yufkaları kalıbın içine yerleştirin. Kalan yufka parçalarını da üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızaracak kadar pişirin. Ezilmiş patatesi karıştırma kabına alın. Tereyağını ve sütü ilave edin. Tuzunu atıp iyice yoğurarak püre yapın. Fırından çıkan yufkanın üzerine püreyi alın ve yayın. Didilmiş tavuğu üzerine koyun. Eritilmiş tereyağı dökün. Son olarak da toz biberini atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısa süre pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.