ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Levrek Lahmacun Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002247)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:14 AM

Levrek Lahmacun Tarifi
 
Levrek Lahmacun Tarifi

100 gr. fileto çıkarılmış ve çok ince doğranmış levrek
100 gr. mayalanmış hamur
1 adet ince ince doğranmış orta boy domates
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 adet ince parçalar halinde doğranmış orta boy kuru soğan
1 kaşık domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:
Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave edin. Ardından da biber, sarımsak, domates ve domates suyunu ekleyin. Son olarak levrek filetoyu da katın. 5 dakika boyunca sote edin. Mayalanmış hamuru el içi büyüklüğünde olacak, şekilde incecik açıp, hazırlamış olduğunuz malzemeleri elinizde bastırarak içine yayın. 180 derecelik ısıtılmış fırında, yaklaşık 8 dakika boyunca pişirdikten sonra, servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.