ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuklu İskender Kebap Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002246)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:14 AM

Tavuklu İskender Kebap Tarifi
 
Tavuklu İskender Kebap Tarifi

Malzemeler :
  • 400 Gr. Tavuk Budu
    1 Diş Sarımsak
    1 Domates
    3 Köy Biberi
    1 Kase Yoğurt
    Tuz
    Karabiber Üzeri İçin:
    Tereyağı Pidesi İçin:
    3 Su B. Söke Un
    1 Paket Kuru Maya
    1 Tatlı K. Tuz
    Alabildiği Kadar Su Sosu İçin:
    2 Su B. Domates Püresi
    2 Diş Sarımsak
    Kekik
    Zeytinyağı
    Tuz
Hazırlanışı
Pidelerini hazırlarken; unu karıştırma kabına alın. Ortasını açıp kuru mayayı dökün. Tuzunu serpin. Ortaya, mayanın üzerine ılık su ekleyerek mayayı eritin. Ardından yeteri kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İkiye bölerek elinizle bastırıp düzleyin. Gözleme aparatı üzerinde çevirerek pişirin. Pişen pideleri küp küp doğrayın. Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp iri iri doğrayın. Üzerine karabiber ve tuz serpin.

Sarımsak rendeleyin ve harmanlayın. Az miktarda sıvıyağ döküp karıştırın. Tavaya sıvıyağ dökerek, tavukları soteleyin. Ayrı bir tavaya sosu için; domates püresini, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını koyun. Tuzunu ve kekiğini atarak kaynatın. Biberleri ve domatesi iri iri doğrayın. Tavukları pişiridiğiniz tavada, tavukları aldıktan sonra soteleyin. Yoğurdu çırpın. Servis tabağına önce doğranmış pideleri koyun. Üzerine tavukları, domates sosunu dökün. Kenarlarına yoğurdu dökün. En üste de sotelenen sebzeleri koyarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.