![]() |
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
Malzemeler :
Pidelerini hazırlarken; unu karıştırma kabına alın. Ortasını açıp kuru mayayı dökün. Tuzunu serpin. Ortaya, mayanın üzerine ılık su ekleyerek mayayı eritin. Ardından yeteri kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İkiye bölerek elinizle bastırıp düzleyin. Gözleme aparatı üzerinde çevirerek pişirin. Pişen pideleri küp küp doğrayın. Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp iri iri doğrayın. Üzerine karabiber ve tuz serpin. Sarımsak rendeleyin ve harmanlayın. Az miktarda sıvıyağ döküp karıştırın. Tavaya sıvıyağ dökerek, tavukları soteleyin. Ayrı bir tavaya sosu için; domates püresini, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını koyun. Tuzunu ve kekiğini atarak kaynatın. Biberleri ve domatesi iri iri doğrayın. Tavukları pişiridiğiniz tavada, tavukları aldıktan sonra soteleyin. Yoğurdu çırpın. Servis tabağına önce doğranmış pideleri koyun. Üzerine tavukları, domates sosunu dökün. Kenarlarına yoğurdu dökün. En üste de sotelenen sebzeleri koyarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.