ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaz Ciğeri Terini Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002228)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:17 AM

Kaz Ciğeri Terini Tarifi
 
Kaz Ciğeri Terini Tarifi

Aldığı kadar tuz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 Kg taze kaz ciğeri
Aldığı kadar karabiber
Aldığı kadar muskat

Kaz ciğerini çok soğuk suda 6 saat buzdolabında bekletin. Sonra ciğerin sinirlerini çıkarın. Sirke, tuz, karabiber ve biraz muskat ilave ederek bir kalıba koyun ve bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile örtün, içine 2 cm yüksekliğinde sıcak su konmuş bir fırın tepsisinde ve 100 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.