ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tepsiye Et Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002164)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:28 AM

Tepsiye Et Tarifi
 
Tepsiye Et Tarifi
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et
500 gr patlıcan
1 büyük patates
500 gr domates
2 tane yeşil biber
2 tane soğan
2 çorba kaşığı yağ
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Et yarım bardak suyla,suyunu çekinceye kadar pişirilir.Patlıcanlar alacalı soyularak kuşbaşı doğranır. Patates ve soğanlar kabukları soyularak kuşbaşı doğranır. Yağ, karabiber, tuz, doğranmış domates ve biberler bütün malzeme hazırlanarak fırın tepsisine konur. (Rengi açıksa ayrıca biraz domates salçası konulabilir) Tepsideki malzemenin yüzüne hafif çıkacak kadar su ilavesiyle fırında pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.