![]() |
Kumbursiye Tarifi
Kumbursiye Tarifi
MALZEMELER (4 Kişilik) 250 gr. Kuşbaşı 200 gr. tuzlu yoğurt 1 baş sarımsak 1 çay kaşığı toz biber 2 çorba kaşığı sade yağ 1 çay kaşığı kuru nane 500 gr. arpacık soğanı 4 su bardağı kaynar su YAPILIŞI Et haşlanır. Tencereye bir kaşık sade yağ konularak kızdınlır. Üzerine soyulmuş sarımsak ve soğanlar eklenerek yağda hafifçe öldürülür. Üzerine haşlanmış et ve kaynar su eklenerek iki taşım kaynatılır. Daha sonra tuzlu yoğurt eklenerek iki taşı m daha kaynatılıp ateşten alınır. Bir tavaya kalan sade yağ konulup kızdınlır. içine toz biber ve nane eklenip 1 dk kızdınldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir. Bu çorba şehriyeli aş birlikte sunulur. Eğer bu çorba etsiz yapılmışsa katıklı ekmekle beraber sunulur. |
Kumbursiye Tarifi
Kumbursiye Tarifi
Malzemeler: 1/2 kg arpacık soğan 1 ad. tavuk göğsü 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt(üzerine tuz ekilmiş yoğurt sayılmaz) 1 tatlı kaşığı toz nane Hazırlanışı: Tavuk ve nohut haşlanır tereyağında sarartılmış soğanlar ilave edilir soğanlar yumuşayana kadar pişirilir tuzlu yoğurt eklenir ağzı açık olarak 15 dk. Kadar kaynatılır toz nane ekilip servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.