![]() |
Kabaklı Et Köftesi Tarifi
Kabaklı Et Köftesi Tarifi
250 gr kıyma 1 adet kabak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Kabak soyulur, rendelenir. Suyu sıkılarak bir kenara konur. Rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve kıyma 2-3 dakika yoğrulur. Üzerine kabak katılır, biraz daha yoğrulur. Sonra cevizden küçük parçalar alınır, parmak şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.