ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tike Tafiri ( Azeri ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002075)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:43 AM

Tike Tafiri ( Azeri )
 
Tike Tafiri ( Azeri )

Malzemeler
Kişi başına 350g koyun eti
1 adet soğan
reyhan
karabiber ve tuz

Yapılışı
Tike kebap için koyun etinden 35-40 glık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir. Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur. İlave olarak ta tike kebabın yanına; sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.