![]() |
Bademli Alabalık Tarifi
Bademli Alabalık Tarifi
MALZEMESİ: 4 alabalık 75 gr. kuru üzüm 75 gr. badem katıyağ 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı tarçın karabiber tuz. Kuru üzümleri yıkayın. Bademleri soyup, ortadan ikiye ayırın ve kızdırılmış yağda pembeleştirin. Üzerine kuru üzümleri, kimyonu ve tarçını katıp karıştırarak 1 dakika pişirin. Fırın tepsisine alüminyum folyo yayın ve temizlenmiş, tuzlanmış ve biberlenmiş balıkları üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın. Alüminyum folyoyu kenarlarından sıkıca kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.