ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bademli Alabalık Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002020)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:52 AM

Bademli Alabalık Tarifi
 
Bademli Alabalık Tarifi

MALZEMESİ:
4 alabalık
75 gr. kuru üzüm
75 gr. badem
katıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tarçın
karabiber
tuz.

Kuru üzümleri yıkayın. Bademleri soyup, ortadan ikiye ayırın ve kızdırılmış yağda pembeleştirin. Üzerine kuru üzümleri, kimyonu ve tarçını katıp karıştırarak 1 dakika pişirin. Fırın tepsisine alüminyum folyo yayın ve temizlenmiş, tuzlanmış ve biberlenmiş balıkları üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın. Alüminyum folyoyu kenarlarından sıkıca kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.