![]() |
Yengeç Köfte Tarifi
Yengeç Köfte Tarifi
Up Lounge, İstanbulu tepeden gören muhteşem manzarası, zengin mönüsü ve seçkin eğlence anlayışı ile müdavimlerini çoğaltıyor. Up Loungeın genç ve usta şefi Pelin Görpe, Amerika Birleşik Devletlerinde edindiği tecrübelerle hazırladığı birbirinden özel tariflerle, lezzet avcılarını mekana çekmeye devam ediyor. Görpe, Haliçin güzelliğini ayaklar altına seren Up Loungeın zengin mönüsünde yer alan yengeç köftesinin sırrını, “su ürünleri”nden vazgeçemeyenler için açıklıyor. Görpenin yanında yazın serinletici içkisi rose şarapla tavsiye ettiği yengeç köftesi, guacamole sos üzerindeki 2 adet köfte, zeytinyağ ve limonla marine edilmiş rezene ve fesleğen yağlı greyfurt dilimleriyle servis ediliyor. Pazartesiden cumartesiye 18:00-02:00 saatleri arası hizmet veren Up Lounge, manzarası, ortamı, enfes yemekleri ve çarşamba-cumartesi günleri yapılan canlı müzik performansıyla dikkat çekiyor. Berin Koç her hafta çarşamba ve cumartesileri mekana uğrayanlara, söylediği caz, funk ve house şarkılarla hareketli saatler yaşatıyor. Up Lounge zengin mönüsü, canlı müziği, enfes manzarası ve dekorasyonu ile mideye, kulağa ve göze aynı anda hitap ediyor. Yengeç köfte tarif: 150 gram mavi yengeç eti 15 gram soğan 1 tutam maydanoz 1 yumurta 15 gram mayonez Ekmek kırıntısı Tuz ve karabiber Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırılıp istenilen şekil verilir. Yapışmaz tavada arkalı-önlü kızartıldıktan sonra fırında 170 derecede 6- 8 dakika pişmeye bırakılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.