ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tirit ( Tavuk ) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001994)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:56 AM

Tirit ( Tavuk ) Tarifi
 
Tirit ( Tavuk ) Tarifi

Yarım kg tavuk kuşbaşı
5 adet kebapçı pidesi
1 adet soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz

Tencereye sıvıyağ konur, tavuk ve ince kıyılmış soğan birlikte atılır. 10 dakika kavrulur. Üzerine tuz ve 2 su bardağı su konur. Kapaklı olarak 25 dakika pişirilir. Bu arada pideler fırında şöyle bir ısıtılır. Sonra kare kare keserek servis tabağına yerleştirilir. Sos malzemesi de bir taşım pişirilir. Pidelerin üzerine önce tavuk, suyuyla beraber konur. Daha sonra sos gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.