ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Beyazıt Öztürkten Süzme Kuzu Kol Tandır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001990)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:57 AM

Beyazıt Öztürkten Süzme Kuzu Kol Tandır Tarifi
 
Beyazıt Öztürkten Süzme Kuzu Kol Tandır Tarifi

Malzemeler:
* 1 adet kuzu kol
* Domates
* Maydanoz
* Tuz
* Kekik

Yapılışı:
Kuzu kolları beşer parçaya bölünür. Fırın tepsisine bol tuz serpilir, etler tepsiye dizilip, önceden 200°C'ye getirilmiş fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan etlerin üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. 10 ila 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sonra etler kendi suyuyla birlikte büyük bir tencereye alınır. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Etler kemiklerinden ayrılıp servis tabağına yerleştirilir. Üzerine kendi pişme suyundan dökülüp kekik serpilir, domates ve maydanozla süslenir. Yanında bulgur pilavıyla sıcak servis edilir.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.