ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Altı Ezmeli Kebap Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001984)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:58 AM

Altı Ezmeli Kebap Tarifi
 
1 Tatlı Kaşığı biber salçası

6 Adet Domates

1 Yemek Kaşığı domates salçası

4 Adet yeşil biber

4 Diş sarımsak

1 Tatlı Kaşığı karabiber

1 Kg. kuşbaılık et

4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

100 Gr Sana Klasik

Bir gün önceden kuşbaşılık etin üzerine zeytin yağı tuz karabiber domates salçası biber salçası sarımsak ekllenip karıştırılır. Terbiyelenmiş etler şişlere dizilir. harı geçmiş ateşte pişirilir. Domatesler yıkandıktan sonra 4 parçaya bölünür. kesilen domatesler şişlere saplanır. kabukları yanmayacak şekilde pişirilir. Pişirilmiş domatesler kabukları soyularak servis tabağına çekiplip ezilir. İnce doğranmış yeşil biber domatesin üzernine ilave edilir. Pişmiş kebaplar domates ve biber sosunun üzerine çekilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.