![]() |
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
Malzemeler 1 kg. Sardalye Balıkların adedinde asma yaprağı 2 limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağı tuz karabiber Yapılışı Balıklar iyice temizlenir, pulları kazınıp yıkanır. Sularının süzülmesi için kevgire alınır. Diğer tarafta, limonsuyu, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı hepsi karıştırılarak süzülmüş balıklar ile harmanlanır ve bu sosu iyice çekmesi için beklenir. Diğer yanda asma yaprakları kaynar suda bekletilip sapları kopartılır. Masada yayılan yaprakların içine balıklar koyularak kuyrukları dışarıda kalacak şekilde tek tek sarılır. Kalan sos yapraklara sarılmış balıkların üzerine dökülür. Hazırlanan balıklar folyo kâğıdına dizilir. Üzeri katlanarak düzleştirilir. Kâğıdı ile birlikte teflon tavanın ağzına kapak kapatılarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.