ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Gerdan Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001929)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:07 AM

Gerdan Haşlama Tarifi
 
Malzemeler

6 dilim kuzu gerdan

6 adet orta boy patates

6 adet küçük boy havuç

İki buçuk su bardağı su

Tuz, karabiber

Sosu için: 3 iri diş sarmısak

Yarım çay bardağı sıvıyağ

3 dal taze nane

Yarım limonun suyu

Gerdan Haşlama Yapılışı

KUZU gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin. Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarmısakları ezip, sıvıyağda kavurun. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyu ilave edip karıştırın. Yemeği tabaklara alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.