ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çirli Et Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001913)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Çirli Et Tarifi
 
Çirli Et Tarifi

THY Skylife

Malzemeler:
500 gr kemikli kuşbaşı et
300 gr kayısı kurusu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 adet ince doğranmış
kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı eritilip ince doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kemikli kuşbaşı etler ilave edilip beraber karıştırılır. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip suyu dökülür. Ağır ateşte etler pişmeye bırakılır. Etler pişmeye yakın kuru kayısılar atılır ve beraber kaynamaya bırakılır. Etler piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.