ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamurlu Rosto Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001911)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Hamurlu Rosto Tarifi
 
Hamurlu Rosto Tarifi

4 kişilik Malzemesi

Rosto için:
800 gr kıyma
1 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1 diş sarımsak
1 yumurta
1 domates 1.5 su bardağı rendelenmiş
Kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Hamur için:
3 su bardağı un
20 gr yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hamuru hazırlamak için; maya ve tozşekeri 1 bardak ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin. Unu derin bir kaba alın. Mayalı karışım, yumurta ve sıvıyağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Ekmek içini ıslatıp sıkın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Kıymaya, ekmek içi, yumurta, domates, soğan, sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcını somun ekmek şekline getirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp ortasına köfteyi yerleştirin ve paket gibi sarın. Yağlanmış tepsiye birleşme kenarı alta gelecek şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.