ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kasede Jambonlu Pate Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001881)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:15 AM

Kasede Jambonlu Pate Tarifi
 
Kasede Jambonlu Pate Tarifi

12 adet kase dışına sarılarak pişirilmiş milföy hamuru

Harcı:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

125 gr mantar (dilimlenmiş)

250 gr jambon (tek parça halinde)

1 su bardağı beşamel sos

1 tatlı kaşığı hardal

kahve kaşığınm ucuyla tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Jambonu orta sıcaklıkta (180' C) ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz. Fırından çıkarıp üstünde kalan yağ tabakasını bıçakla kesip atınız. Jambonu küp biçiminde küçük parçalara keserek bir kenara bırakınız.

Orta boy bir tencerede yağı ağır ateşte eritiniz. Mantarları katıp 3-4 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz. (Pişirirken, mantarların dibine yapışmalarını önlemek için tencereyi sallayınız.) Jambon parçalarını, beşamel sosu, hardalı, tuzu ve biberi katınız.

Ateşi açıp, karışımı devamlı karıştırarak, harlı ateşte 10 dakika kadar pişiriniz. Sıcak kase böreklerine hazırladığınız bu harcı doldurup, servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.