![]() |
Kuzu Etli Türlü Tarifi
KUZU ETLİ TÜRLÜ
Malzemesi 3 yemek kaşığı Tamek Salçacık 400 gr. kırmızı soğan 1 kg. kuzu şiş 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kereviz 1 adet pırasa 250 gr. arpacık soğan 2 yemek kaşığı nişasta 300 gr. bebe havucu 400 gr. yer elması 2 yemek kaşığı toz şeker 125 gr. bezelye (iç) 50 gr. margarin Kekik Maydanoz Tuz Karabiber Kırmızı soğanları yıkayıp kıyın. Kuzu etini tuzlayıp, karabiberleyin. Kızgın sıvı yağda her tarafını kavurun. Kereviz ve pırasayı küçük küçük doğrayın. Kıydığınız soğanlar ve Tamek Salçacık ile birlikte etlere katıp kavurmaya devam edin. ½ su bardağı su ve kekik ilave edip hafif ateşte 30 dk. pişirin. Diğer tarafta arpacık soğanları soyun. Havuç ve yer elmasını saplarını koparmadan soyun. Etleri tencereden çıkartın. Tencerede kalan sebzeleri blendırdan geçirin, bir taşım kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritip sosa katın, etleri ilave edip kısık ateşte 10 dk. pişirin. Diğer tarafta arpacık soğanları margarinle kavurun. Toz şeker ve 3 yemek kaşığı su ilave edin. Ağzı kapalı olarak 6 dk. pişirin. Havuç, bezelye ve yer elmasını katıp tuzlayın. 15 dk. sonra ateşten alın. Soslu eti servis tabağına alın, üstüne sebzeleri koyup maydanoz ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.