![]() |
Deniz Mahsulleri Dolması Tarifi
Deniz Mahsulleri Dolması Tarifi
Malzeme (4 Kişilik) 16 Adet iri çarliston biber 1 su bardağı yıldız şehriye 500 gram karışık deniz mahsulu (balık, kalamar) 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak ½ demet dereotu ½ demet maydanoz sıvı yağ tuz karabiber dolma baharı Yapılışı: Biberlerin başlarını kesip çekirdek yataklarını çıkarınız ve bol su ile yıkayınız. Deniz mahsullerini küçük parçalar halinde kesin. Çok az yağı tavaya koyun. Deniz mahsullerini, küçük kesilmiş soğan ve sarmısağı ilave edip soteleyin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanları ilave edin. Tuzunu, dolma baharını ve karabiberini ekleyin. Yıldız şehriyeleri haşlayıp deniz mahsullerinin üstüne ilave edin. İyice karıştırıp çarliston biberlerinin içine doldurun. Biberleri az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta sıcaklıktaki fırında (180oC) biberlerin rengi değişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapınız. Not: Bu yemek için patlıcan da kullanabilirsiniz. Bu yemeğe uygun deniz mahsulleri; hamsi,sardalya, kalamar (ayıklanmış) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.