![]() |
Döner Pasta Tarifi
Döner Pasta
Malzemeler 1 paket Maret Hazırım Dana Döner 15 kaşık su 100 g Sek Tereyağı 1 kutu Tat Doğranmış Domates Tat Sarımsaklı Çeşni 5 adet yufka 1 kaşık yağ 1 kaşık şeker 1 kap Sek Yoğurt Tuz Karabiber Hazırlanışı Yağı eritiniz ve suyla karıştırınız. Şeklini beğendiğiniz ve iyice yağladığınız bir tencere veya bir Pyrex in içine 1 yaprak yufka yerleştiriniz. Üzerine dönerleri her yerine eşit dağılacak şekilde yayınız. Yufkanız ve döneriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayınız- Son yufkanın dışarı taşan kısmını içeri doğru katlayınız- Tereyağlı karışımdan yufkaların üzerine bir miktar serpiniz. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız- Pastanız en sonunda bohça şeklini almalı. Önceden ısıtılmış fırında veya orta ateşteki tavada 20 -30 dakika pişiriniz. Bu arada doğranmış domatesleri bir tencereye alınız, sarımsaklı çeşni ile bir sos yapınız. Yağ, tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırınız İsteğe bağlı olarak servis sırasında yoğurt kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.