![]() |
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
SebzeLi PiLiç Güveci Tarifi
Malzemeler: 1 adet piliç yada 3-4 parça tavuğun but kısmı 2 adet kabak 2 adet domates 1 adet patlıcan 3-4 adet yeşil biber 100 gr. taze fasulye 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1,5 su bardağı su Tuz Karabiber Yapılışı: Piliç 4-5 parçaya, eğer butla yapıyorsanız butlar ikiye ayrılır güveç kabının alt kısmına konulur. Patlıcan alacalı soyulup büyük parçalar halinde, kabak kazınıp doğranarak, fasulyelerde ortadan kırılarak etlerin üzerine konur. Domatesleri kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranır ve eklenir. Yağ tuz karabiber su ile birlikte konulup hafifçe karıştırılır. Ağzı kapalı olarak fırında veya ateşte 30-35 dk. kadar pişirilir. |
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
1 adet piliç 1 adet patlıcan 2 adet kabak 3 adet yeşil biber 1 çorba kaşığı katı yağ 1 avuç taze fasulye 2 baş kuru soğan 2 adet domates 1 su bardağı su Yeterince tuz, biber. Pilici temizleyip iyice yıkayınız. Altı parçaya ayırınız. Sebzeleri cinsine göre yıkayıp, ayıklayınız. Orta boy bir güvecip içine önce piliç parçalarını yerleştiriniz. Üzerine çiğden doğranmış sebzeleri, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, tuzunu biberini koyup, tahta kaşıkla ezmeden karıştırınız. Bir bardak suyunu, yağını koyup, gü-vecin ağzını kapatınız. Orta hararetli ateşte 35-40 dakika pişiriniz. Ateşten alıp sıcak fırında (sönmüş ama sıcak) 15 dakika demlendiriniz. Olduğu gibi sofraya getirip, servis yapınız. |
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
MALZEMESİ (4 kişilik) 1 piliç (800 gramlık) 2 çorba kaşığı margarin 2 ufak patlıcan 100'er gram taze fasulye, bamya, kabak 2 dolmalık biber 2 orta boy domates 8 küçüksoğan 2,5 bardak su tuz Sebzeler yıkanır, ayıklanır doğranır, soğanlar ayıklanıp dörde bölünür, domatesler küçük küçük doğranır. Yağ bir tencerede kızdırılır, domatesin dışındaki sebzeler birkaç dakika kızgın yağda çevrilir. Süzülerek çıkarıldıktan sonra aynı yağda pilçde bütün olarak kızartılır. Ardından kaynar su konarak 45 dakika kaynatılır. Daha sonra kemikleri ayrılır. Sebzeler bir güvece ya da tencereye konur, pilicin etleri ve domatesler üzerine yerleştirilir. Tuz ve su konup fırına verilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.