ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001841)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:22 AM

Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi Tarifi
 
Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi

500 g kalamar (ayıklanıp, derisi yüzülmüş)
1 soğan (doğranmış)
2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 baş sarımsak (diş diş ayrılıp, her dişin kabukları soyulduktan sonra, ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı kişniş
bir tutam yenibahar bir tutam karanfil
bir tutam kakule
bir tutam kırmızıbiber

Domatesler, soüan, sarımsaklar ve bütün baharatı 1 bardak su ile tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Bu arada kalamarın kesesini bir yanından kesip, çalışma tezgâhına serin. Keseyi bölümünden keskin bir bıçakla çaprazlamasına derince çizin. Çizilmiş kalamar kesesini bir kenarı 4 cm'lik kareler halinde doğrayın. Dokunaçları, küçük parçalar halinde kıyın.
Tavada pişen karışıma kalamar parçaları ve kıyılmış dokunaçları katıp, tavanın üstünü kapatarak, kalamar parçaları halka biçimi kıvrılıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tavanın üstünü yeniden kapatarak, yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra, tavayı ateşten alın ve yahniyi 6 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.