ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Vali Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001834)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:23 AM

Vali Kebabı Tarifi
 
Vali Kebabı Tarifi

Yarım kg kıyma
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet patates
Kızartma yağı
4 adet küçük lavaş
2 çorba kaşığı ketçap

Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur. Harç dört parçaya ayrılır. Her parça Adana kebap gibi şişe takılır, fırında pişirilir. Patatesler kızarmalık doğranır ve kızartılır. Lavaşların yüzeyine ketçap sürülür, üzerine şiş köfteler konur ve rulo yapılır. Rulo 2 santim kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar servis tabağına yuvarlak şekilde konur. Yuvarlağın ortasına kızarmış patates konur. Servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.