ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Buharda Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001826)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:24 AM

Buharda Tavuk Tarifi
 
Buharda Tavuk Tarifi

Akşam yemekleriniz için yanında haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapabileceğiniz, buharda pişmiş tavuk tarifi

Malzemeler,
1 kilo tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.
Geniş bir kâsede; limon suyu, tuz, sarımsak, kırmızı biber, zeytinyağını iyice karıştırın.
Tavuk etlerini hazırladığınız sosa bulayıp yaklaşık 15 dakika bekletin.
Orta boy tencerenin içini kaynar suyla doldurup içine kekiği ekleyin.
Soslu tavuğu tencereyle aynı genişlikte kevgire yerleştirin.
Kevgiri tencerenin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 1 saat, tavuk eti yumuşacık olana kadar pişirin.
Haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.