ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kayseri Köftesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001814)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:26 AM

Kayseri Köftesi Tarifi
 
Kayseri Köftesi Tarifi

Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
3 adet patates
Kimyon, tuz, karabiber

Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Yapımı:
Rende soğan, kıyma, ufalanmış bayat ekmek içi, baharatlar 5-6 dakika boyunca yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada patatesler soyulur, yuvarlak dilimlenir, yağlanmış tepsiye dizilir. Patateslerin üzerine yuvarlak şekil verilmiş köfteler konur. Üst malzemesi iyice karıştırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Köfteler kızarana kadar pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:26 AM

Kayseri Köftesi Tarifi
 
Kayseri Köftesi Tarifi

Yarım kg yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Kimyon, karabiber ve tuz
4 adet orta boy patates
2 adet domates

Üzeri için:
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates, domates ve yağ dışındaki malzemeler birleştirilir ve 8-10 dakika yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada patatesler soyulur, 1 santim kalınlığında, tekerlek şeklinde doğranır. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizilir. Yuvarlak şekillendirilmiş köfteler patateslerin üzerine konur. Üzerlerine halka doğranmış domatesler konur. Yağ ve su gezdirilir. 190 derece fırında 45 dakika pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:26 AM

Kayseri Köftesi Tarifi
 
Kayseri Köftesi Tarifi

750 gram köftelik kıyma
1/2 bayat ekmeğin içi
1 adet kuru soğan
4 adet büyük boy patates
4 adet büyük boy domates
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
6 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz.
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patatesler, maydanozlar ve domatesler hariç, bütün malzemelerden güzelce bir köfte yoğuralım ve yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım.
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, parmak kalınlığında yuvarlak keselim. Sıvıyağda her iki tarafını kızartıp kenarlı bir tepsiye dizelim.
Her patatesin üstüne, hazırladığımız köftelerden birer tane yerleştirelim.
Kabuklarını soyup yuvarlak kestiğimiz domateslerden de her köftenin üzerine birer tane koyalım. Kalan domatesleri ve patatesleri de tepsiye serpiştirelim.
Tepsinin dibine 1,5-2 su bardağı kadar su koyup, kızgın fırında pişirelim.
Domatesler kızarıp da köfteler pişince, ince kıydığımız maydanozları serpip tepsiyi 5 dakika daha fırınlayalım.

Not: İsteyenler, üçe böldüğü sivribiberleri de köftelerin arasına serpiştirebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.