ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tarçınlı Tas Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001715)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:43 AM

Tarçınlı Tas Kebabı Tarifi
 
Tarçınlı Tas Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Tarçınlı Tas Kebabı

400 gr. kuzu eti

10 adet arpacık soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

2 adet havuç

2 adet domates

4 diş sarmısak

1 çorba kaşığı tereyağı

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı tarçın

Karabiber

Tuz

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup 5 dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyip kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını karışıma ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup 2 bardak sıcak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.