![]() |
Yerfıstığı Soslu Tavuk Şişler Tarifi
Yerfıstığı Soslu Tavuk Şişler Tarifi
500 gr. tavuk göğsü 10 gr. taze zencefil 3 sap taze soğan 50 gr. yerfıstığı ezmesi 20 gr. yoğurt 10 ml. limon suyu 30 ml. soya sosu 1 tatlı kaşığı bal 1 adet kırmızı biber 1 adet soğan 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kimyon 30 gr. tereyağı 10 ml. sıvı yağ Zencefili rendeleyin. Taze soğanları doğrayın. Fıstık ezmesini yoğurt ve bal ile karıştırın. Limon suyunu ve soya sosunu ekleyerek karıştırın. Köri, rendelenmiş zencefil, kimyon, doğranmış taze soğanları da ekleyip iyice kanştırın. Göğüs etlerinin fazlalıklarını ve yağlarını temizleyin. Etleri uzunlamasına 1.5 cm. eninde şeritler halinde doğrayın. Uzunluklarına göre ikiye ya da üçe kesin. Soğanı kabaca doğrayın. Kırmızı biberi ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ve kabaca kesin. 10 adet çöp şişi su ile hafifçe ıslatın. Şişlere sırasıyla tavuk, soğan, tekrar tavuk ve biber dizin. Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin. Sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Tavuk şişlerini tavaya ekleyin ve her tarafını 4'er dakika kızartın. Şişleri ara sıra çevirin. Tavuk şişleri tabaklara alın ve yanında hazırladığınız yerfıstığı sosu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.