ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sulu Köfte Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001704)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:43 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
Sulu Köfte Tarifi

MALZEMELER
1 kg orta yagli dana kiyma
yarim su bardagi kirik pirinç
3 adet kuru sogan
3 çorba kasigi sivi yag
1 kahve fincani sirke
2 çay kasigi karabiber, tuz, kimyon
3 çorba kasigi domates salçasi
2 su bardagi sicak su

YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi derin bir kaseye koyun. Yikanmis ve suyu süzülmüs pirinç, tuz, kimyon ve karabiber ilave ederek yogurun. Sirkeyi bir tabaga koyup elinizi sirke ile islatarak köfteler yapin. Diger tarafta siviyagda ince dogranmis soganlari kavurun. Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardagi sicak su koyup arada bir karistirarak kaynatin. Hazirladiginiz köfteleri kaynamakta olan salçali sosun içine atarak pisirin. Köfteler pisip sosun kivami koyulasinca servis tabaklarina alip sicak olarak servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:43 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
Sulu Köfte

Yarım kg. orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
2,5 - 3 su bardağı su

Kıyma, yıkanmış pirinç ve baharatlarla 5-6 dakika yoğrulur, parmak uçları sirkeye batırılarak köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir.
Salça, karabiber, tuz ve su eklenir, kaynatılır.
Hazırlanan köfteler salçalı karışıma atılır, piriçler şişene kadar pişirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:43 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
Sulu köfte

6 kişilik Malzemesi
500 gr kıyma
3 kuru soğan
1 çay bardağı kırık pirinç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
2 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kimyon

Kıymayı derin bir kaba alıp pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek yoğurun. Sirkeyi düz bir tabağa dökün. Elinizi sirke ile ıslatarak köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
Soğanları ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Domates salçası, karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosa azar azar ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:43 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
SULU KÖFTE

1/2 Kg. yağsız kıyma
1 Küçük patates
1 Orta boy soğan
8-10 Dal maydanoz
2 Orta boy domates veya biraz salça
1/4 çay kaşığı karabiber
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Küçük havuç

Kıymanın içine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, tuz ve karabiber ilave edip yoğurunuz. 1/2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında yuvarlayınız.
Tencereye 4 su bardağı su koyup tuz atınız. Kaynayınca köfteleri ilave ediniz. Havuç, patates ve domatesi rendeleyip köftelere ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
SULU KÖFTE

Malzeme:
1,5 kg. köftelik kıyma
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
4 diş sarmısak
3 dilim ekmek
1 yumurta
Köfte baharı
Karabiber,
Kimyon
Tuz
3-4 adet patates
2 kaşık salça
Biraz sıvı yağ
Su

Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp güzelce sıkın. Yumurtayı ve baharatları katın. Kıyılmış maydanozu ilâve edip, iyice yoğurun.
Köftelere ceviz gibi şekil verin. Patatesleri küp küp doğrayın. Salçayı sulandırıp, sıvı yağı ilâve edin. 2 bardak su koyup, bir tencerede pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
Sulu Köfte

1 kg kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Kimyon, karabiber, tuz
3 su bardağı su

Piricin üzerine 1,5 su bardağı su eklenir, diri kıvamda haşlanır, soğutulur. Daha sonra pirincin üzerine kıyma ve baharatlar eklenir, yoğrulur. Cevizden küçük köfteler hazırlanır. Tencerede yağ ve salça kavrulur. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz eklenir. Su kaynama noktasına gelince köfteler atılır. 20 dakika kadar pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
SULU KÖFTE

Malzemeler
3 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
500 gr. dana kıyması
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
2 yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
1 paket tablet et suyu
4 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Hazırlanışı
Soğanları ayıklayıp doğrayın. Margarin ile pembeleştirin. 1 çorba kaşığı unu üzerine serpiştirin ve biraz çevirin. Daha sonra kıymayı ilave edin. Maydanozu, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi katıp karıştırın. 4 su bardağı suyu kaynatın ve kıymadan ıslak elle yuvarlak köfteler yapın. Kaynayan suya atın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Et suyu tabletini, 2 çay fincanı sıcak suda eritip 1 çorba kaşığı unu serpin ve köftelere katın. 10 dakika pişirin, çiğ kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
Sulu Köfte Tarifi

MALZEMELER
500 gram kıyma
yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
tuz,karabiber

YAPILIŞI
Kıyılmış soğan,kıyma,bulgur,tuz ve biberi iyice yoğurun. Fındıktan biraz büyük yuvarlak köfteler yapın. Yağı,salçayı tencerede kızdırın. Üç su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynayan suya köfteleri ekleyin. 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
500 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 adet kurusoğan

1 lt su

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı salça

Kıymayı pirinç, tuz ve karabiber ile yoğurun. Küçük toplar haline getirin. Köfteleri un ile yuvarlayın. Tencerede soğanla salçayı kavurun. 1 litre su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri içine salın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Sulu Köfte Tarifi
 
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik

1 Adet yumurta

1 Adet sana yağ

200 gr yağsız kıyma

1 Adet patates

1 Adet ORTA BOY SOYAN

1,2 Çay Bardağı un

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın.Bir tencereye7 bardak su koyarak kaynatın.Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin.Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.