ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001644)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:54 AM

Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi
 
Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi

250 gr taze bamya

500 gr kuzu kuşbaşı

1,5 çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için:

1 adet yumurta

Yarım paket tereyağı

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Hamur malzemesi birleştirilir, biraz sert bir hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır. Bamyaların başları temizlenir. Sıvıyağda 10 dakika kadar kavrulur, tavadan alınır. Aynı tavaya ve yağa ince doğranmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine et eklenir, suyunu bırakınca salça ve tuz atılır. Sonra kavrulmuş bamya ve 1 çay bardağı kadar su eklenir. Kapaklı olarak 10 dakika kadar pişirilir. Hamur unlu zeminde servis tabağından biraz büyük açılır. Üzerine bamyalı kebap konur. Paket yapar gibi sarılır. Yağlanmış fırın kabına konur. Hamurun üzerine biraz yağ sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:54 AM

Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi
 
Hamurlu Bamya Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Hamurlu Bamya Kebabı

250 gr taze bamya

500 gr kuzu kuşbaşı

1,5 çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için:

1 adet yumurta

Yarım paket tereyağı

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Hamur malzemesi birleştirilir, biraz sert bir hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır. Bamyaların başları temizlenir. Sıvıyağda 10 dakika kadar kavrulur, tavadan alınır. Aynı tavaya ve yağa ince doğranmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine et eklenir, suyunu bırakınca salça ve tuz atılır. Sonra kavrulmuş bamya ve 1 çay bardağı kadar su eklenir. Kapaklı olarak 10 dakika kadar pişirilir. Hamur unlu zeminde servis tabağından biraz büyük açılır. Üzerine bamyalı kebap konur. Paket yapar gibi sarılır. Yağlanmış fırın kabına konur. Hamurun üzerine biraz yağ sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.