ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tenekede Tavuk Kapama!..:))). (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001642)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:55 AM

Tenekede Tavuk Kapama!..:))).
 
Tenekede Tavuk Kapama!...

Resimde gördüğünüz gibi 30-40 cm uzunluğundaki tahta kazıkları iyice toprağa saplayın. Çok titizseniz, tavukları yerleştirmeden önce kazıkları folyo ile sarabilirsiniz.

Bir saat öncesinden, kekik, kırmızı pul biber ve ayçiçek yağı ile marine ettiğiniz bütün tavuğu, şekildeki gibi kazığın üzerine oturtun.
Ağzı tatamen açılmış 18 lt.lik, gıda maddeleri için kullanılan temiz bir tenekeyi, tavuğun üzerine kapatın. Hava almaması için etrafını kum ya da toprakla örtün.
Dört bir yanına ince odunlar yerleştirin. Üzerine biraz çalı çırpı ekleyip, tutuşturmak için de biraz alkol dökün ve ateşleyin. Tavuğun büyüklüğüne göre, ama en fazla 45 dk. hiç açmadan bekleyin. Zaman dolunca, seri hareket ederek önce, ateşleri tenekeden uzaklaştırın ve kalın bir bez yardımı ile tenekeyi yavaşça kaldırın. Nar gibi kızaran tavuğunuzu kazıktan çıkarabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:55 AM

Tenekede Tavuk Kapama!..:))).
 
Tenekede tavuk tarifi

Malzemeler
1 adet tavuk
tuz
kırmızı biber

Hazırlanısı
Açık alanda toprağa sırık saplanır. Tuz ve biberle ovulmuş bütün tavuk dikey olarak sırığa geçirilir. Üzerine boş peynir tenekesi kapatılır. Tenekenin kenarları çam kozalağı, çalı, çırpı, ince odun konur, yakılır. 45-50 dakika harlı ateş olmadan sürekli çalı çırpı ile beslenerek pişirilir.

Not: Mangalın olmadığı durumlarda piknik tavuğudur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.