![]() |
Fırında Közlenmiş Biberli Tavuk Tarifi
Fırında Közlenmiş Biberli Tavuk Tarifi
4 parça tavuk fileto 2 adet portakal 45 ml. zeytinyağı 1 közlenmiş biber 1 doğranmış domates Birkaç dal taze kekik 10 ml. balsamik sirke 10 gr esmer şeker 1 adet soğan 10 ml. elma sirkesi 15 gr hardal Karabiber Tuz Bir kanştırma kabına tavuk flletolarını koyun. Portakalların suyunu sıkın. Tavuk, 30 ml. zeytinyağı, taze kekik, portakal suyu ve taze çekilmiş karabiber ile birkaç saat marine edin. Domatesli sos için soğanı soyup küp doğrayın. Tavaya 20 ml. zeytinyağı koyun, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar çevirin, kasede hardalı, şekeri ve elma sirkesini, karıştırıp tavaya ekleyin. Birkaç dakika sonra doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çektirin. Közlenmiş biberlerin üstlerine balsamik sirke gezdirip önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletip çıkartın. Tavukları marinat ile birilkte fırın kabına koyun. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına biberleri koyun. Üzerine dilimlediğiniz tavuk filetoyu yatırın. Etlerin üzerine domatesli sosu gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.