ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001639)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:55 AM

Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi
 
SebzeLi Tavuk Göğsü Tarifi

300 gr. patates
1 adet soğan
20 ml. zeytinyağı
600 ml. sebze suyu
250 gr. havuç
250 gr. brokoli
300 gr. tavuk göğsü
10 gr. limon kabuğu rendesi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Biber

Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün. Soğanı küp doğrayın, zeytinyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun. Patatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Üstü kapalı bir taşım kaynatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havucu soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 1/2 cm. kalınlığında verev doğrayın. Brokoli çiçeklerini sapından eşit büyüklükte kesin. Kalın sapını soyup, küp doğrayın. Etleri kurulayın, her taraflarına limon rendesi, tuz, biber ekin. Havuçları, patatese ekleyin, bir taşım kaynatın. Etleri sebzelerin arasına yerleştirin, orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Etleri ters çevirin, brokoliyi ekleyin ve 6-7 dakika daha pişirin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Tavuk göğüslerini tencereden çıkartın, dilimlere kesin. Sebzelere tuz, biber ekin, kıyılmış maydanozla karıştırıp, tavuk dilimleriyle servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:55 AM

Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi
 
SebzeLi Tavuk Göğsü Tarifi

4 adet göğüs eti
5 adet patlıcan
4 adet patates
4 adet domates
4 adet biber
Tuz
Karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı

Tavuk göğüslerini ikiye bölün ve yanyana tepsiye dizin. Patlıcanları, domatesleri, patatesi ve biberi doğrayıp tuzunu, yağını ve biberini katın ve tavukların üstüne dökün. Yanan fırına verin. Arada sırada karıştırarak pişirin ve sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.