![]() |
Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi
SebzeLi Tavuk Göğsü Tarifi
300 gr. patates 1 adet soğan 20 ml. zeytinyağı 600 ml. sebze suyu 250 gr. havuç 250 gr. brokoli 300 gr. tavuk göğsü 10 gr. limon kabuğu rendesi 1/2 demet maydanoz Tuz Biber Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün. Soğanı küp doğrayın, zeytinyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun. Patatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Üstü kapalı bir taşım kaynatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havucu soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 1/2 cm. kalınlığında verev doğrayın. Brokoli çiçeklerini sapından eşit büyüklükte kesin. Kalın sapını soyup, küp doğrayın. Etleri kurulayın, her taraflarına limon rendesi, tuz, biber ekin. Havuçları, patatese ekleyin, bir taşım kaynatın. Etleri sebzelerin arasına yerleştirin, orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Etleri ters çevirin, brokoliyi ekleyin ve 6-7 dakika daha pişirin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Tavuk göğüslerini tencereden çıkartın, dilimlere kesin. Sebzelere tuz, biber ekin, kıyılmış maydanozla karıştırıp, tavuk dilimleriyle servis yapın. |
Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi
SebzeLi Tavuk Göğsü Tarifi
4 adet göğüs eti 5 adet patlıcan 4 adet patates 4 adet domates 4 adet biber Tuz Karabiber Yarım bardak ayçiçek yağı Tavuk göğüslerini ikiye bölün ve yanyana tepsiye dizin. Patlıcanları, domatesleri, patatesi ve biberi doğrayıp tuzunu, yağını ve biberini katın ve tavukların üstüne dökün. Yanan fırına verin. Arada sırada karıştırarak pişirin ve sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.